Harri Nieminen 161199 v1.01

Louteen valmistaminen

Loude

Tarvittavat materiaalit


Tarvittavat työkalut


Työvaiheet

Leikkaa kankaasta keskimmäinen pala, 2920 mm pitkä. Leikkaa yläpää muotoonsa (muista saumavara 10-15 mm). Leikkaa keskipalat kummallekin puolelle, 1900 mm pitkät. Aseta keskipala ja laitapala - päälipuolet (vihreä) vastakkain - ylälaidasta kohdakkain. Ompele suoraompeleella palat yhteen jättäen reunaan noin 25 kääntövara.

Oikaise kangas suoraksi vihreä puoli alaspäin. Taita kääntövara kaksinkerroin ja ompele se kiinni "kattoon". Muista ommella n. 5 cm mittaiset rankisen kannatuslenkit tämän sauman alle (kolme kpl puolellaan, jäävät sisäpuolelle kattoon). Keskipalan jatkoksi ommellaan pieni laitapala samalla tavalla. Toinen puoli samoin. Kattoaihio on kasattuna. Suorista aihio lattialle ja taita se keskilinjaa myöten kaksinkerroin. Piirrä naruharppia apuna käyttäen helman ympyränkaari. Leikkaa helma. Leikkaa ylälaita loppuun.

Leikkaa loppukankaasta haluamasi korkuinen helmakaitale. Ompele katto ja helma yhteen. Muista lisätä nylonnauhasta narulenkit tämän sauman väliin tasaisin välein (esim 11 kpl kiinnitysnarun lenkkejä). Käännä ylijäämäreuna kaksinkerroin ja päärmää se sisäpuolelta. Tämän jälkeen päärmätään katon ja helman vapaat reunat.

Yläkärki on vielä syytä "tuplata" ylijäämäkankaalla alapuolelta, onhan se yleensä nuotion päällä alttiina kipinöille ja kuumuudelle. Kärkeen ommellaan myös nauhalenkki kiinnitysnarulle.

Lopuksi sidotaan reilun metrin mittaiset kiinnitysnarut lenkkeihin ja loude on valmiina koepystytykseen. HUOMIO! etenkin asemakaava-alueella on syytä neuvotella ensimmäisen keskisalon kaatamisesta maanomistajan kanssa etukäteen. Jämäpaloista ommellaan sitten harjannostajaisten jälkitunnelmissa kuljetuspussi uudelle asumukselle.


Huipun "tuplaus"

Rankisen ripustuslenkki

Narun kiinnityslenkkiKatso myös mitä muita retkeilyvarusteita voi rakennella omatoimisesti:


Yhteystiedot

Voit lähettää minulle postia osoitteeseen: harri.nieminen@na.netppl.fi

tai julkista keskustelua voimme käydä uutisryhmässä sfnet.harrastus.retkeily, jota seuraan säännöllisesti.


Tästä pääset takaisin kotisivulleni.