091199 v1.01

VARUSTELISTAT

Varustelistoja netistä löytyy jo sen verran paljon, etten puutu listan sisältöön. No ehkä mainitsen erään kivuliaan viikon kokemuksella, että älä unohda huulirasvaa repustasi. Arkielämässä monikaan ei tarvitse sitä, mutta jo toinen päivä ulkoilmaelämää tuo tämän tarpeen "karskillekin" retkeilijälle.

Taulukko-ohjelman hyödyntämisestä sanon kuitenkin muutaman sanan. Olen laatinut Excelillä peruslistan, jossa on lueteltu kaikki omistamani tarvikkeet ja yleisimmät muonatarpeet (myös kalavehkeet, kuvausvälineistö jne). Olen punninnut kaikki artikkelit keittiövaa'alla ja merkinnyt painon omaan sarakkeeseensa (C sarake). Reissun suunnitteluvaiheessa merkitsen kerroinsarakkeeseen (D sarake) mukaan otettavien lukumäärän ja (E sarakkeeseen) lasketaan edellisten tulo. Listan lopussa koko (E sarake) summataan. Päälle puettavat vaatteet lasketaan ja niiden paino vähennetään kokonaispainosta ja näin saadaan selville repun paino.

Näin on jo suunnitteluvaiheessa helpompi arvioida, mikä on todella tarpeellista ottaa mukaan ja mitä pitää jättää kotiin. Mikäli tekee samantyyppisiä reissuja usein, voi eri variaatiot tallentaa omilla nimillään ja tulostaa ne paperille tarkistuslistaksi.


Ote varusteluettelostaYhteystiedot

Voit lähettää minulle postia osoitteeseen: harri.nieminen@na.netppl.fi

tai julkista keskustelua voimme käydä uutisryhmässä sfnet.harrastus.retkeily, jota seuraan säännöllisesti.


Tästä pääset takaisin kotisivulleni.