< "Muistan unelmani. Löydän lapsen viattoman luottamuksen niiden toteutumiseen" - Anja Kulovesi - >

"Parabeeneja käytetään säilöntäaineina kuivattujen lihatuotteiden, vilja- tai perunapohjaisten välipalatuotteiden ja päällystettyjen pähkinöiden jne. pintakäsittelyssä, ja ne voivat aiheuttaa solumuutoksia ylävatsassa sekä kehitystoksisuutta." - Eu- mietinnöissä -

 

E218 on yksi noista aineista ja sitä on mm Lumirem- valmisteessa, joka on ollut käytössä magneettikuvauksessa.. Sitä on myös allergialääkkeessä, joka lienee poistaa oireet, vaikka syy niihin voisi olla itse lääkkeessäkin? Eihän kukaan voi ennakkoon tietää, mitä uusi tutkimus pitää sisällään, mutta ilman noita aineita sitä ei voi tehdä. Mutta minkä takia niihin on laitettu esim sorbitolia, josta haavaiset ja aftaiset suoliston limakalvot repeää (paine aukaisee haavoja, joita tulee ainakin koepalojen otossa. Jos niitä on vasta otettu tähyn yhteydessä, ei ne ehdi parantua ollenkaan? Miten sisäisen verenvuodon muutenkaan pystyy parantamaan?)

Lainaus varoitustekstistä täytyisi lukea ennen ajanvarausta potilaalle tai huoltajalle:

"Valmisteen käyttöä lapsipotilaille ei suositella, koska sen käytöstä lapsilla ei ole kokemusta. Raudan imeytyminen ruoansulatuskanavasta on vähäistä. Mikäli rautametabolia määrityksiä halutaan tehdä, tulisi ne suorittaa vasta kohtuullisen ajan kuluttua tutkimuksesta. Erityistä varovaisuutta tulisi noudattaa käytettäessä valmistetta vaikean suolistosairauden ja raudan varastoitumishäiriön yhteydessä. 100 ml Lumirem valmistetta sisältää 100 mg natriumia, tämä tulee ottaa huomioon hoidettaessa vähä-natriumista ruokavaliota noudattavia potilaita.

Valmiste sisältää sorbitolia 20,5 mg/ml. Normaalin aikuisen Lumirem annoksen (900ml) sisältämä sorbitolimäärä 18,5 g saattaa aiheuttaa vatsavaivoja sekä ripulia."

 

Täytyisi sanoa suoraan, että ei pitäisi käyttää ollenkaan suolistovaivoissa, koska moni noista sairaista on juuri anemian vuoksi siihen joutunut! Lumiremin apuaineluettelossa on ne muut aineet, mutta sorbitoli on täysin turha aine - eihän terveitä ihmisiä tutkita - sairaat taas eivät siedä noita lisäaineita terveiden tavoin:

"Metyyliparahydroksibentsoaatti (E218), propyyliparahydroksibentsoaatti (E216), karmelloosinatrium, appelsiinimakuaine, paraoranssiväriaine (E110), ammoniumglykyrritsaatti, sakkariininatrium, sorbitoli 70% (kiteytyvä) 29 mg/ml, natriumkloridi, natriumhydroksidi ja puhdistettu vesi."

 

Huomasithan, että tutkimuskäyttöön tarkoitetussa mehussa on ihan turhaan atsoväriä joita ei monikaan halua käyttää missään tapauksessa koskaan muutenkaan - eikä sitä tuosta aineesta voi poiskaan ottaa!!! Lainsäädäntö sallii apteekkivalmisteisiin aineita, joista ei voi valittaa minnekään, kun niitä on niin paljon, ettei kukaan voi tietää, mikä aine oli syynä "komplikaatioihin".

Pelastan muutaman lainalauseen suolistosairaiden keskusteluista. Onhan niitä aiemminkin siellä ollut, mutta silloin en vielä tiennyt varoa edes noita myrkkyjä...

 

A aloitti keskustelun aiheesta "Magneettikuvauksen jälkikipu" syyskuun puolivälissä 2008

"Magneettikuvauksen hirveyksistä on kirjoiteltu, siihen en enää palaa. Tämä hirveys tehtiin mulle tämän viikon tiistaina puolilta päivin. Ajattelin sen jälkeen, a vot, paska reissu mutta onneks ohi. Koko loppupäivän ja seuraavan yön koski mahaan, siis lähinnä suoliston puolelle tosi kovaa. Ja tietty juoksutti vessassa tiheään tahtiin. Sama jatkui vielä seuraavan päivän. En syönyt, vähän join teetä ja mehua. Hirveä rumina kuului koko ajan suolistosta. Pikkuhiljaa vessareissut harveni kun ei ollut mitä tulla mutta kivut jatkuivat. Eilen aamuna heräsin lähes kivuttomana ja luulin että nyt se iloks muuttuu. Söin jo vähän puuroakin. Iltapäivällä taas alkoi kivut, tällä kertaa enempi ylämahalla. Samalla nousi väkevää nestettä suuhun monta kertaa. Eilen kipu kesti muutaman tunnin. Tämä aamu oli taas hyvä, pikkuisen söin klo 9 maissa. Parin tunnin kuluttua siitä alkoi taas hirvittävä rumina ja kivut, tällä kertaa taas siellä suoliston puolella. Ja oksettava olo liittyy aina näihin kipuihin. Ripuliakin on taas vähän. Onko teillä hyvät ihmiset ollut näin pitkään näitä jälkikipuja? Mitenkähän kauan tätä vielä pitää kestää. Ai niin, kun näkyi olevan eri systeemeitä tässä kuvauksessa niin kerronpahan: mulla pantiin nenä-mahaletkulla ensin Colonsterlin-vesiliuos menemään ja sen jälkeen varjoaine, suoneen kanssa pantiin varjoainetta. Siis jos siinä tuskissani ihan oikein ymmärsin. Kertokaa jos jollain ollut tämmöistä kuvauksen jälkeen. En ole osannut ottaa tähän muuta kun maitohappobakteereita, ja eilen otin närästyslääkkeen kun sitä nestettä nosti suuhun.. Paska olo taas, tuntuu ettei jaksa mitään kun se kipu alkaa. Ei se ihan "koukkuunvetävää" kipua ole enää mutta vie voimat."

 

B vastaa:

"Sillälailla paha noista kivuista on sanoo ku luultavasti aika yksilöllisiä. Harmihan se on että toiset saa kivut niskoilleen. Juttua on kuullut että magneetin lääke/lääkkeet aiheuttavat jonkin sortin kipua taihikka vessassa ravaamista. Itseänikin kauhistuttaa tuo tutkimus..."

 

A jatkaa:

"---Huomenna tulee viikko toimenpiteestä ja vieläkin kipuilee joka päivä. Ei tosin niin kovaa kuin alussa. Tunti-pari sen jälkeen kun syön jotain (mitä tahansa), alkaa se rumina suolistossa ja samalla kivut. Mietin tänään juuri, että pitäiskö yrittää soittaa Kysille gastron polille ja kysyä että onko tämä tosiaan normaalia. Aloin jo miettiä, että voisko olla mahdollista, että ois joku pöpö päässy suolistoon. En kyllä usko. Ripuli ei nyt ole hirmu paha enää, mutta joka päivä sitä on."

C vastaa:

"...en ole ollut magneettikuvauksessa, mutta ct:n jälkeen ei tuon kaltaisia kipuja ole ollut! Mutta kun oikein pinnistän, niin tuo haimatulehduskipu (lähinnä ylävatsakipu) äityi ekan ct:n jälkeen! Silloin jouduin sairaalaan, samana iltana! Mutten ole noita litkuja joutununut juomaan yms., vain vettä kuten aiemmin olen kertonut. Toivottavasti löytyy syy tai keino hoitaa, ettei tuollaisia jälkikipuja tulisikaan.

 

A jatkaa:

"...Voihan se olla että ne aineet mitä suoleen työnnetään, ärsyttää mahan. Ja kun ei tämä ole pahenemaan päin, niin varmaan en vielä soittele minnekään. Kai minä vaan olen herkkä kaikelle, viime tähystyksen (joka tehtiin nukutuksessa) jälkeen minä olin monta päivää todella kipee. Kippurassa hiiviskelin kun en kärsiny kävellä. Tähystänyt lääkäri tosin sanoi, että hän joutui väkisin menemään ohut- ja paksusuolen liitoskohdan läpi, se saattoi aiheuttaa kivut. Mutta kun magneettikuvassa ei ole semmoista runnomista. Täytyy ajatella positiivisesti, vähäks aikaa unohtuu nämä kamalat nivelkivut nilkoista, lonkista ja olkapäistä kun koskee muualle vaihteeks. Ja kun on niin vetämätön olo niin ei jaksa liikkua, joten ei haittaa että nilkat on siinä kunnossa ettei kärsikään liikkua ;)"

 

Täytyy siis muistaa, ettei tutkimukset ole mitään hoitoa, kun jotakin hoitoa vaaditaan. Eikä teolliset vitamiinivalmisteet ole välttämättä haitattomia - lievästi ilmaistuna.

Parabeenejä on monissa pesuaineissa myös, joten ei ole turhantarkkaa lukea tuoteselosteita.

Parabeenit ovat myrkkyjä, minulle tulleet tutuksi kurssilla opituista kasvinsuojeluaineista, enkä millään voi käsittää, miksi niitä nykyään saa laittaa ihmisen ruokiin ym. Voihan munuaiset saada pilalle jopa vihreillä perunoilla - eikä sitäkään kaikki tiedä.

"Parabeeneiksi kutsuttuja lisäaineita E 214 – 219 valmistetaan kemiallisesti bentsoehaposta. Aineita esiintyy myös luonnossa kasvien väreissä. Aineet estävät hiivojen ja homeiden kasvua ja ovat muita säilöntäaineita tehokkaampia neutraalissa ympäristössä. Saa käyttää kuivattujen lihavalmisteiden pintakäsittelyyn, makeisiin, nestemäisiin ravintolisiin ja maustettuihin suolapaloihin."

Lääkkeet ovat myynnissä apteekissa siksi, että ne eivät ole elintarvikkeita - vaikka ne usein suuhun laitetaankin! Mitä ovat uuselintarvikkeet? Niitä ei erota tavallisesta tuotteesta, jos ei näe lukea tuoteselostetta kunnolla. Vastuu tuntematooman aineksen kulkeutumisesta tietämättömän elimistöön ja haitoiksi asti häipyy näkymättömiin - kuinka moni tietää syövänsä muuntogeenisiä aineksia, jos sitä ei selvästi näy pakkauksessa - tai mainita valmiissa ateriassa? Tai jos ei ymmärrä perusteita koko asiaan? Tai että tutkimuksissa käytettävissä juomissa on sekä parabeeniä että atsoväriä?

Erään allergialääkkeen, jossa on juuri tuota parabeenia, valmisteyhteenvedossa kerrotaan, että: "Yliannostuksen oireita voivat aikuisilla olla väsymys ja lapsilla alkuun kiihtymys ja levottomuus ja sen jälkeen väsymys.

Levosetiritsiinille ei ole spesifistä antidoottia.

Yliannostustapauksissa suositellaan oireenmukaista tai tukihoitoa. Mahahuuhtelua tulee harkita, jos lääke on otettu äskettäin. Levosetiritsiini ei poistu tehokkaasti hemodialyysissa."

Eikö ole melkoinen riski ottaa odotusaikana allergialääkettä, mihin on tottunut aiemmin?

Yleensä kaikki sellainen, mikä on kerran hyväksi havaittu, kannattaa säilyttää, eikä muuksi muuttaa. Ikävää, että sairaille ei ohjeita luonnonmukaiseen ruokavalioon anneta missään. On ne niin vaarallisia tässä systeemissä, missä kaikkein taitavimman lobbauksen kohteena ovat juuri lääkärit - ilman heitä kun ei reseptilääkkeet liiku minnekään edes varastoista! Mutta kun saadaan potilas valmiiksi myötämieliseksi samoihin "hoitoihin", jää vastaanottoaika hyvin lyhyeksi, ei tarvitse neuvotella, miksi ja miten, kun potilas on saanut tietoa vertaisiltaan (sokea taluttaa sokeaa) potilasyhdistyksen tapaamisissa. Olipa kerran muuan ravitsemusterapeuttikin paikalla, eikä voinut ottaa vastaan sitä lappusta, missä lukee glutamaatit - sehän on kirjasta kopsattu ja helpottaa monen ostovalintoja, että ainakin yksi pahimmista ärsyttävistä aineista jää pois - sehän on vasta alkua. Ankarasti torjui sen paperilappusen, ett.."ei ole lupaa antaa muita ohjeita, kuin mitä ylempää annetaan".

Mutta jos en olisi sitä kokenut, en tietäisi - noin se toimii! Pillimehuja, joita varmaan monikin on juonut ja huonoiksi todennut, on kyllä jaettu noissa tilaisuuksissa osallistujille. No, eihän kukaan sellaisesta ikinä valita... Vaikka kovin kummallista on, että pillimehu sisältää atsoväriainetta jne... Muuntogeenisiä aineksia niissä voi olla, jos ne myydään apteekissa - silloinhan niitä valvoo Lääkelaitos, eikä Evira. Apteekkituotteissa asiaa ei tarvitse ilmoittaa. En tiedä ketään, kenelle ne olisi sopineet, mutta osastolle voi joutua jäämään tiputuksiin jo yhdenkin sellaisen jälkeen eikä silloinkaan hoitajat eikä lääkäri usko potilasta, että se johtui siitä pillimehusta, mitä tarjosivat ILMAISEKSI...

Lapsettomuuden luonnonmukaisessa hoidossa luolamiehen ruokavalio on osoittautunut jo vuosi sitten tosi hyväksi systeemiksi, mutta nyt vasta siitä uutisoitiin lehdissä - no, eihän sitä ruokavaliota mainittu, mutta on se ollut nähtävissä palstoilla jo kauan sitten, mutta vuosi sitten jopa karppaussivustolla:-D

Luolamiehen ruokavalio on mulle tutumpi Elaine Gottshallin kirjan kautta. Helppo soveltaa, mutta niin harva alkaa siihen ikinä, ehkä vasta viime hädässä --- jos silloin enää jaksaa tai on enää mahdollista korjata mitään, mikä on lääkkeillä pilattu. Mutta hyvä juttu se on ja toimii runsailla luonnollisilla rasvoilla ja vähähiilihydraattisena hyvin myös sairaille.

Sivu on osa suurempaa kokonaisuutta