< Minulla on rohkeutta myöntää, kun olen väärässä. Minullaon myös roihkeutta olla oikeassa. - A.Kulovesi >

"Kansanterveyslaitoksen ylilääkäri, dosentti Pentti Huovisen mukaan antibiooteilla paikataan mm. eläinten kasvatuksen puutteellista hygieniaa.  Pohjoismaisilla eläinlääkäripäivillä Helsingissä esiintynyt Huovinen painotti, että antibiootteja ei saa missään olosuhteissa käyttää kritiikittömästi, sillä ne ovat hengen pelastavia ihmelääkkeitä. - Antibioottien käyttö rehun lisäaineena pelkästään taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi ei ole oikein, Huovinen sanoi."- Verkkouutisissa -

 

"Riittämätön varoaika: Lypsylehmä sai utaretulehdukseen piikillä annetun antibioottikuurin, jonka jälkeen se pantiin umpeen umpeenpanotuubien avulla. Nyt se on poikinut ja varoaika on aikaa sitten ohi, mutta T101-testin mukaan maidossa on aina vaan antibioottia. Mitä virkaa tällaisilla varoajoilla on? Kuka korvaa maidontuotannon tappiot?

Varoaika on matemaattisesti tehty arvio, jonka laskemisessa otetaan huomioon sellaisia seikkoja kuin lääkkeen keskimääräinen poistumisnopeus, lääkeaineen mahdollinen haitallisuus ihmiselle ja se, hoidetaanko yksittäisiä eläimiä vai koko ryhmä. Lääkkeet poistuvat eläinten elimistöstä yksilöllisesti. Varoaika määrätään niin, että eläinryhmälle annetaan suurin käytössä oleva lääkeannos ja eläimistä otetaan näytteitä. Näytteistä määritetään nopeus, jolla lääke häviää. Koska tämä nopeus on jonkin verran yksilöllinen, laskennassa käytetään eläinryhmän keskiarvoa. Jos esimerkiksi antibioottipitoisuus vähenee raja-arvon alle keskimäärin neljässä päivässä, se voi silti olla korkea viiden päivän kuluttua yksittäisessä eläimessä. Valitettavasti jotkut eläimet joskus erittävät antibioottia paradoksaalisen pitkän ajan. Jos tässä tapauksessa on tarkastettu, että T101-testi toimii asianmukaisesti, kyseessä lienee tällainen poikkeuseläin. Syyllistä maidontuotannon menetykseen ei voi osoittaa. Biologiset ilmiöt eivät toimi sveitsiläisen kellon tavoin."

 

Ensin antibiootilla tapetaan suussa alunperin olevat hyödylliset bakteerit, entsyymit jne. Sitten limakalvot altistetaan niitä syövyttäville (?) aineille. Siihen kun lisätään happamia aineksia, ei kai silloin ole enää kysymys ihmisen ominaisuudesta - sairaudesta? Miten käy suun entsyymitoiminnalle? Miksi itselleni tavanomaisviljelty tomaatti aiheuttaa aftoja - luonnonmukaisesti viljelty ei koskaan, eikä luomuketshuppikaan...? Mutta maitohappobakteerivalmisteet ei sovi myöskään, mieluummin otan ne luomuviilinä, jogurttina, hapankaalena ja porkkanamehuna, kuin tuntemattomina jauhoina kapselissa:

"Koelääkettä on jo aikaisemmin testattu rotilla. Tutkimukseen osallistuneet potilaat kärsivät vaikeasta haimatulehduksesta ja olivat antaneet suostumuksensa lääkkeen kokeiluun taudin hoidossa.

Kokeillussa lääkkeessä käytetyt probioottiset bakteerit muistuttavat samoja bakteereja, joita on luonnostaan esimerkiksi jugurtissa ja muissa happamissa maitotuotteissa. Samantyylisiä lääkkeitä on testattu ihmisillä pienemmässä mittakaavassa aikaisemminkin, paremmin tuloksin." - Iltalehdessä -

 

Hammastahnoisssa tiedetään olevan suorastaan myrkkyjä. Niistä jokaisesta on erikseen oma sivu, mutta tässä lyhyesti vaan:

  • Natriumlauryylisulfaatti eli E487 tai sodiumlaurylsulfat  --aiheuttaa aftoja ja tappaa myös hyödyllisiä mikrobeja elimistössä. Norjalainen hammaslääkäri Bente Herlofson on väitellyt aiheesta.

"Hydrokolloidit toimivat elintarvikkeissa sakeutusaineina. Yleisimmin lihavalmisteissa käytetty hydrokolloidi on karrageeni (E470). Karrageeni on eristetty merilevästä ja sillä on erittäin suuri vedensidontakyky." ...Suomessa karrageenia käytetään eniten täyslihavalmisteissa, sillä karrageeni parantaa saantoa sekä rakennetta ja siivutettavuutta."

Saanto tarkoittaa sitä, että siihen voidaan imeyttää nestettä. Samalla tavalla toimii arominvahventeetkin. Karrageenia voidaan ruiskuttaa lihaan jo tehtaalla, jolloin sitä ei kai tarvitse erikseen ilmoittaa, koska se on luomutuotteissakin sallittua - vaikka se aiheuttaa tulehdusta - ainakin koe-eläimille!

Coloria- sivuilla kerrottiin, että irlanninsammalta on käytetetty kauan sitten liimana ja että sen avulla on tehty kirjan kansiin koristekuvioita:-(

Karrageenia käytetään myös jäätelöissä. Se kuuluu listaan, joiden käyttölupa on uudelleen arvioitavana EU:ssa. Tästä esityksestä löytyy kaikki muutkin lisäaineet, joita ei enää pidetä välttämättä tarpeeksi turvallisina.

  • Triklosaani, joka lämpimässä voi muuttua dioksiiniksi. Tuli julkisuuteen ympäristöhaittana siksi, että sitä tulee jätevesien mukana syljetyistä hammastahnoista! Triklosaanin kemikaalikortti kertoo myös

"triclosan voi aiheuttaa antibioottiresistenssien bakteeerikantojen synnyn. Tutkijoiden havaintojen mukaan triclosanilla on spesifinen toimintatapa bakteerisolussa, joka tarkoittaa, että sitä voidaan pitää antibioottisena." , sanoi Ekoisti-ohjelma ja toinen:

"On hyödyllisiä, hyviä bakteereita mutta myös 'pahoja', taudinaiheuttajabakteereita. Hyvät estävät pahojen hallitsemattoman kasvun. Antibakteeristen pesuaineiden ongelma on siinä, että ne tappavat niin hyvät kuin huonotkin bakteerit."

"Käsissä on kohtalomme, toteaa mikrobiologi, professori Pentti Huovinen." ohjelmassa Inhimillinen tekijä. Se kannattaa katsoa verkosta, jos meni ohi.

 

Pikainen tahnavertailu toi tuloksen:

  • Suosittelisin opiskelijalle Pirkkaa - halvalla saa sentään aika hyvääkin!
  • Yksi hyvä tahna on Yotuel, jota myydään apteekissa ja maksaa kai 10 kertaa enemmän kuin Pirkka,
  • Denivit on muuten hyvä, mutta hankaavia ainesosia oli paljon ja ne taas voivat aiheuttaa kiilteeseen vaurioita.
  • Elmexiä saa myös ruokakaupasta.
  • Oma hammaslääkärini suosittelee Salutemia.

 

Yhteistä noille tahnoille on se, että ne eivät vaahtoa. Natriumlauryylisulfaatti on juuri vaahtoava aines. On hienoa, että monikin on parantunut krooniseksi luokitellusta taudista. Oireettomiakin on vaikka kuinka paljon. Esimerkiksi Anna-Liisa (tämä on hyvä esimerkki siitä, miten lääketeollisuus hyödyntää kaikkia juttuja: olin linkittänyt tekstin Anna-Liisan omaan tarinaan, joka siis on sairaiden palstalta poistettu,, aika pian, kuten muutkin paranemistarinat. Useimmissa niissä on huomattu, ettei elimistö siedä mitään kemikaaleja, mut eihän niistä ainakaan lääkäri koskaan sairaalle kerro! ---mutta niin se vaan myöhemmin menee nyt ihan muualle!) Hän on saanut lääkäriltä diagnoosin paranemisestaan. Hän käytti taudin alussa vain salazopyriiniä, eikä koskaan muita lääkkeitä sairauden aikana! Jos siinä on ollut osuutta myös hammastahnalla voi se tosiaan olla yksi osatekijä. Hän kun on ollut tarkkana sen kanssa - käyttää vain Elmexiä, vaikka ei natriumlauryylisulfaatista mitään ole kuullutkaan aiemmin:-)

 

Hampaiden reikiintyminen taas riippuu siitä, saako lapsi suuhunsa sen bakteerin, mikä niitä reikiä tekee. Jos saa, tulee, jos ei huolehdi puhdistuksesta. Yksinkertaista, eikö?

 

Hammastahnalla voidaan jopa pilata suun luontainen kyky korjata pikkuvaurioita. Tuosta kertoo hammaslääkärit mielellään lisää. Hammaskivi taas ei lähde hankaamalla - ei millään tahnalla!

 

Kasvipatogeneesien diagnoostiikan sanastossa mainitaan SDS:

"sodium dodecyl sulphate, natriumlauryylisulfaatti. Voimakas detergentti, jota käytetään mm. edistämään biomolekyylien liukoisuutta."

Toisaalla siitä sanotaan, että:

"SDS rikkoo molekyylit ja pitää samalla proteiinit liukoisessa muodossa, samalla SDS antaa proteiineille negatiivisen varauksen."

Tutkimus on vanha ja markkinoille on tullut varmaan montakin erilaista hammastahnaa.

Varsinkin, kun samaa ainetta käytetään joissakin lääkkeissä apuaineena - esimerkiksi poretabletit sisältävät usein natriumlauryylisulfaattia. Ainakaan suolisto- ja suuvaivoista (aftoista eli rakkuloista limakalvoilla)  kärsivien ei pidä käyttä niitä ollenkaan! Jos aineella on vaikutusta ravinteiden imeytymiseen, on kysymys todella vakavasta asiasta. Suustahan ruoansulatus alkaa, ravinteiden imeytyminen jne. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä kaikkea edes tiedetä. Lue lisää Medicinan sivuilta.

(Kun kirjoitin sivua, oli vuosi 2008 valmisteita oli 326, nyt 222, 26.1.2016

Natriumlauryylisufaattia E487 eli Sodium Lauryl Sulphate (SLS) lääkkeiden apuaineena löytyi keväällä 2003 Pharmacasta ainakin seuraavista lääkkeistä:

                   Amoxin
                    Ansatipin
                    Aspirin cardio
                    Avitcid
                    Bezalip
                    Bioclavid
                    Brufen, Brufen retard,
                    Cefadroxil generics                  
                    Celebra
                              
                    Cialis
                    Crixivan
                    Cystagon
                    Dexit
                    Diamox depot
                    Diflucan
                    Disperin
                    Ditrim
                    Ebixa Pr
                    Estracyt
                    Esucos
                    Eulexin
                    Expros
                    Ezetrol

                    Felden
                    Flucol
                    Fluconazol Ennapharma
                    Fluconazol sandoz

                    Fluoxetin generics
                    Gyno-trosyd
                    Ibumax
                    Indometin
                    Isoptin
                    Keto
       
                    Lescol
                    Lipanthyl
                    Lomir
                    Lovastatin biochemie

                    Neurotin
                    Nif-ten
                    Nozinan
                    Nutracort
                    Obsidan Fe++
                    Omeprazol Biochemie
                    Omeprazol Ratiopharm
                    Omnic

                    Orfiril
                    Panacod
                    Panadol comp ja Panadol pore
                    Pancrease
                    Pantentex oval
                    Pepcid duo
                    Peripress
                    Pimafucin
                    Ponstan forte
                    Profamid
                    Reductil
                    Relifex
                    Risperdal
                    Rosazol
                    Senikolp
                    Somac
                    Sonata
                    Stocrin
                    Syscor
                    Tarka
                    Tenoprin
                    Trimetin
                    Videx
                    Vita-B1
                    Xenical
                    Zerit
                    Zinnat
                    Zithromax
                    Zolt
                    Zovirax

 

Arno Karlen kertoo mielenkiintoisia asioita, tarkastelee niitä pidemmällä aikavälillä. Lue kirja Mikrobit ja ihminen, jossa aiheesta kerrotaan.

Pete Pakarinen kirjoittaa ko.kirjasta verkkouutisissa:

"Tautien ilmaantuminen on luonnollinen ja ikivanha prosessi. Kriisiksi taudit muodostuvat silloin kun ihminen on radikaalisti muuttanut elämäntapaansa ja elinympäristöään elääkseen yltäkylläisyydessä, päättelee Karlen. Hän ennakoi, että 2000-luvulla saammekin tutustua uusiin zoonooseihin, useampiin muuntuneisiin ja lääkeresistentteihin taudinaiheuttajiin ja uusiin taudinkantajiin. Muutos ja mukautumiskyky on nopeaa niin mikrobeilla kuin ihmisilläkin."

 

Ekoistissa Karlen mainittiin myös ja kerrottiin, että:

"Ihminen ei tunne vielä likikään tarpeeksi mikrobimaailmaa. Tutkimusta, tutkimusta ja vielä vähän tutkimusta, sitä tarvitaan. Lisävaloa tulee antamaan Suomessa syksyllä käynnistyvä tutkimus "Mikrobit, ihminen, ravinto ja ympäristö". Siinä yhdistyy monen tieteenalan osaaminen"

 

Aina uudelleen huomaa, kuinka pienen pienistä asioista hyvinvointi voi riippua... Esimerkiksi syövän syntyyn voimme vaikuttaa paljon sen sijaan, että pelkäisimme näkymätöntä ja pistäisimme pään pensaaseen. Katso M.Rautalahden teksti:

"Kaikkien syöpätautien perusmekanismina on jonkin tekijän (esim. tupakan, asbestin) aiheuttama DNA- eli geenivaurio. Jos tämä vaurio on liian suuri tai sijaitsee tärkeässä kohdassa DNA:ta, elimistön korjausmekanismit eivät pysty hoitamaan sitä. Vaurio pahenee, jos siihen osuu lisää DNA:ta vaurioittavia "iskuja" ja lopulta pahasti vioittunut solu karkaa elimistön säätelyjärjestelmiltä ja alkaa elää itsenäistä elämäänsä"

 

Solusalpaajahoitoa tai kortisonia saavat henkilöt eivät saa aina oireita niistä asioista, mitkä lääkkeettömille aiheuttavat astmakohtauksia, ripulia, suolistoverenvuotoja, huimausta ym "yliherkkyysreaktioita". Uuselintarvikkeet ovat niitä, missä voi olla jotakin lääkkeenomaista ainetta tai vaikkapa GMO- ainesta, mutta tietääkö herkimmät varoa niitä?

 

Älytöntä, jos ihminen (edes sairas!) itse ei aina halua asioihinsa vaikuttaa mm. muuttamalla omia tottumuksiaan millään tavalla. Esimerkiksi lääkkeiden yhteisvaikutusta on vasta nyt mahdollista tutkia, kerrottiin Tutkittu Juttu-ohjelmassa jaksossa "Vainaja ei vaikene". Ohjelmassa haastateltiin patologia, joka sanoi, että "...vasta viime aikoina on kertynyt tarpeeksi aineistoa niiden tutkimiseen." Vuosittain nimittäin jää noin 150 henkilön kuolinsyy selvittämättä.

 

Syövän syntyä ei ole vielä kokonaan ratkaistu, mutta kuinka suuri osuus ihmisellä on siihen, selviää joskus. Toisaalta monien tautien syyn väitetään olevan geeneissä, joten ei se taida paljon auttaa. Ihminen mieluummin uskoo siihen, kuin siihen, että olisi itse aiheuttanut jotain... Antti Arstilan kirjassa Voita syöpä! lukee, että syöpäsolu tarvitsee glutamiinihappoa. Hyvä, että sitä ainakaan lasten ruokiin ei saa laittaa!

Hammastahna ei tietenkään yksin voi olla syyllinen, mutta yhdessä monen muun kanssa voi kai olla sitäkin? Jos rakkuloita aiheuttava apuaine lääkkeessä on sitä, voi vain ihmetellä, miksi joistakin vaivoista tulee kroonisia...

 

"Triklosaani on synteettinen laboratoriossa tehty yhdiste, joka muistuttaa kemiallisesti hyvin paljon voimakasta ympäristömyrkky dioksiinia. Triklosaanilla onkin parin viime vuoden aikana havaittu rajuja vaikutuksia erityisesti vesistöihin. Ympäristöviranomaiset ovat sitä mieltä, että nyt pitäisi pohtia vakavasti triklosaanin kieltämistä kokonaan ympäristösyistä. Minusta se on hieno asia, mutta jollakin tavalla tuntuu surkuhupaisalta, että olemme hammastahnan käyttäjinä olleet trklosaanin koekaniineja" - Akuutissa prof. Tenovuo -

 

sivu on osa suurempaa kokonaisuutta

Sivun alkuun