VOITTO LEPPÄNEN
ESITTELY     MUSIIKKI     KEIKAT

On Tanssi Elämän Tarkoitus

PAINIJASTA LAULAJAKSI ... Voiton tie 70-luvun huippupainijasta ja valmentajasta laulajaksi :

Haukiputaalaisena nuorena miehenä tuntui voitosta paini kamppailulajeista sopivimilta valinnalta. Valintaan vaikutti monet esikuvat mm. maalilmanmestari Eero Tapio.

Elettiin 70- lukua ja kävi kuten niin monen muunkin Suomalaisen, nuoren miehen tie vei Ruotsiin.

M
enestys painissa oli hyvä ja sillä sinnikkyydellä millä voitto raivasi tien Ruotsin painieliittiin oli monen Ruotsissa asuvan suomalaisen tiedossa. Ansioihin kuului mm. titteli koko 70-luvun Eskilstunan parhaana painijana voittaen vuoden 1976 sveanmaan mestaruuden ja ollen toisena vuonna 1979. Siinä vain joitakin voiton menestyksiä painijana.

Palattuaan kotiseudulleen 80-luvun puolessa välissä, voitto alkoi valmentamaan haukiputaalaisia painijoita ja ollessaan piirin- ja aluevalmentaja, voitto suoritti kaikki valmentaja tutkinnot korkeimpaan valmentajatutkintoon saakka.

"Painijana ja valmentajana olen saanut paljon ystäviä monista maista kuten esim. Ruotsi Norja, Venäjä ja Viro. Paini on antanut minulle hyvän fysiikan josta saan olla ylpeä tänäkin päivänä".

Kun laulu vei voiton, elettiin 90 luvun alkua. Jo ruotsin ajoilta kirkkokuorotoiminta sekä siellä tapaaminen erään tunnetun ruotsin-suomalaisen säveltäjä-sanoittajan Leif Fältin kanssa sai voiton syttymään laulajaksi painin jäätyä kuvioista. Esiintyminen on aina voittoa kiinostanut.

Ensimmäisen bändin Duo Dansset voitto perusti vuonna 1991 ja mukana oli kosketinsoittajana Pentti Kurttila. Keikkoja oli muun työn ohessa runsaasti

Voiton musiikkityylinä keikkaohjelmistossa oli vanhempaatanssimusiikkia Olavi Virasta Rauli Badding Somerjokeen.

90- luku oli eri laulukilpailujen luvattua aikaa ja karaoke, tangomarkkinat sekä monet muut skabat tuli käytyä läpi. Menestys laulukisoissa auttoi kunniahimoista laulajaa.

Vuoden 1998 lopulla, voitto perusti trion nimeltä tanssiyhtye Picardon. Alusta alkaen jäseninä oli hanurissa Marko Vähäkuopus ja bassossa Eero Repo sekä rummuissa Rauno Kantola. Voitto Leppänen luonnollisesti laulusolistina.

Nyttemmin bändin jäsenet ovat koostuneet Oululaisista huippumuusikoista.

Hanurissa mm:
Vuoden 2001 hopeamitalisti Kultainen Harmonikka kilpailusta Anne-Mari Kanniainen.